top of page

Een jarige prinses in huis

"Mam, ik wil graag een prinsessenfeestje als ik 7 word en mag ik dan ook een prinsessenjurk aan?"

Twee paar bruine ogen kijken me smekend aan. "Prima hoor! reageer ik. "Dan pak ik de uitnodigingen even" gaat dochterlief verder. Niet lang daarna staat ze met een pakje uitnodigingen in haar hand bij me.

"Nou laat maar eens zien, wie gaan we vragen?" Dat blijkt nog een lastig karwei te zijn voor haar en samen besluiten we om 6 meisjes uit te nodigen, omdat er 6 kaartjes in het pakje zitten.


Die week zitten we volop in de prinsessensfeer. Voor haar verjaardag hebben we prinsessenslingers en ballonnen opgehangen. Ook staat de themadoos met alles voor haar verjaardagsfeestje al een paar dagen in de kamer. Het ziet er feestelijk uit! Eindelijk is het woensdagmiddag 12 uur. Vrolijke meiden met blijde gezichten rennen ons pad op.

In no -time is ons huis ontploft met tassen, jassen, schoenen en cadeautjes. De jarige glipt snel naar boven om haar gewone kleding te verruilen voor de prinsessen jurk. En dan begint het feest van cadeautjes uitpakken, rond slingerend papier, bewonderende kreten en gegil

.Heerlijke, vrolijke chaos! Omdat we even moeten wachten op de bestelling van de cafetaria, besluit ik om alvast het inleidend voorlees verhaal voor te lezen. Ook informeer ik wat of de meiden ook weten wie onze prinsessen zijn. En dat weten ze al goed zeg!

Niet lang daarna kunnen we eten. Het ziet er vrolijk uit: prinsessenborden, prinsessenbekers en servetten. En voor elk meisje een prinsessenprikker in hun frikadel!


Nadat we allemaal klaar zijn en ik de boel snel opgeruimd heb, word er geknutseld. Een houten prinses wordt al snel een vrolijke prinses, versierd met foam clay, stiften en stickers. Mooi om te zien dat er geen één prinses het zelfde wordt en iedereen haar eigen creatie maakt.


Na al dat geknutsel is het tijd voor iets lekkers: een mini high tea.

En daarna.. krijgt elk meisje een sieraden setje. Al snel is het een hoop gegiegel voor de spiegel. Lange oorbellen in, een prinsessenketting om je nek, armbanden om... dat gebeurt niet iedere dag. Voor degene die het wilt krijgt nog wat rose make up op haar wangen.


Niet lang daarna is het alweer tijd om naar huis te gaan. Een uitdeelzakje met cadeautje en koekje maakt het feest compleet. Nog snel even alle versierde prinsessen erbij. De sieraden blijven om. Zes prinsessen worden weer veilig thuis afgezet. Dochterlief kijkt tevreden terug op haar feestje. En voor mij als moeder en onderneemster kijk ik terug op een geslaagde, dubbele uitdaging!
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven